Sarah Creek Art

Verhalen schilderen

Dagdelen in overleg: 10.00 -11.30 uur / 14.30 - 16.00 uur.

Investering:  325 euro p.p. ( 65 euro per dagdeel )  Inclusief : btw, 5 dagdelen van 1.5 - 2 uur, informatieve en oriënteerde gesprekken, materiaal, ontwerp, geschreven verhaal, aflakken en ophangsysteem. Exclusief reiskosten.

Kosten kunnen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door het Oranje Fonds, Waardigheid en Trots.  

Als kunstenares/ activiteitenbegeleider ben ik met Verhalen schilderen begonnen. Deze kunstzinnige methode heeft als doel ouderen met een dementie te helpen herinneren. Het onderwerp is vaak een herinnering of een portret van nu of van toen de cliënt nog jong was en vol in het leven stond. Het schilderij wat ik maak, kun je zien als een bladzijde uit een levensboek. Soms helpt de bewoner mee maar dat hoeft niet. De weg naar het eindresultaat, de beleving , in het moment zijn en het ophalen van fijne herinneringen is waar het uiteindelijk om gaat. Dat daarbij een schilderij ontstaat , is alleen maar mooi meegenomen. Voor de cliënt maar ook zeker voor familie.

Verhalen Schilderen is geschikt voor verzorg en verpleeginstellingen en voor particulieren.Boekpresentatie bij Riemer Barth MeppelOmringt door allemaal lieve mensen heb ik mijn debuut als schrijfster gevierd. En heb ik vrijdag 14 september mijn boek bij Riemer Barth te Meppel kunnen presenteren. Het boek is aan Jolanda Van Sloten-Thomas en Jan van Sloten overhandigd als ode aan het leven van mevr. v. Sloten. En de opkomst was overweldigend! Het boek is op vijf exemplaren na, uitverkocht! 

Er zijn nog boeken bij Riemer Barth te Meppel te verkrijgen. En nu ook bij de Readshop te Nieuwleusen. En je kan het natuurlijk nog bij www.boekscout.nl bestellen.


Verhalen Schilderen in de Meppeler Courant

Vrijdag 24 augustus 2018

Met een reportage over de totstandkoming en uitgave van mijn Boek Verhalen Schilderen in de Meppeler Courant. 

Bestel Verhalen Schilderen!

Verhalen Schilderen Is vanaf 24 augustus te bestellen!

Tip: Geef het boek cadeau aan iemand die je kent die in aanraking is gekomen met dementie. Het kan een spiegel zijn, troost bieden en helpen bij de benadering. 

Door heel Nederland en België kan je het boek bij boekhandelaren kopen en /of bestellen: 

ISBN: 9789402247114

Kopieer en plak onderstaande link en ga naar de webwinkel waar je het boek kan aanschaffen voor 18.00 euro. Inclusief btw, verpakking en verzendkosten.

https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=8962Verhalen Schilderen in het Dagblad van het Noorden


Met een interview en fotoreportage in het Dagblad van het Noorden.

Februari 2017

Winnaar Zilveren Gieter!


Inmiddels heb ik met dit project de Zilveren Gieter gewonnen binnen Zorggroep Noorderboog. De prijs is door een werkgroep in het leven geroepen om werknemers te stimuleren om vernieuwend te zijn en op een innovatieve manier samenspel te realiseren tussen cliënt, informele en formele zorg.

" Een heel mooi initiatief, en uniek in Nederland, is het schilderen van verhalen. Kunstenares Sarah Creek komt daarvoor naar Kaailanden. Door verschillende gesprekken met cliënt en mantelzorger(s) maakt zij een schilderij over en veelal met de cliënt. Mooie momenten voor cliënten en mantelzorger(s). Voor de zorgmedewerkers kan het nieuwe informatie over de cliënt opleveren. Gewonnen binnen de Zorggroep Noorderboog"


November 2017

Landelijke publiciteit!

publicatie in het damesblad Libelle

Verhalen Schilderen en het doel beschreven in de lezersrubriek Dit doe ik van het weekblad Libelle

Januari 2018 

Verhalen schilderen in Hallo Nederland van Omroep Max!

Maandagochtend 5 februari waren er opnames in Kaailanden voor het programma Hallo Nederland van Omroep Max. Door middel van  interviews met cliënten en familie wordt Verhalen Schilderen besproken. Uitzending: Maandag 5 februari 2018, 18.30 uur op N.P.O. 2.

https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/hallo-nederland/hallo-nederland/POW_03738324