Sarah Creek Art

Verhalen schilderen

Tijd: in overleg: 10.00 -11.30 uur / 14.30 - 16.00 uur.

Investering:  550 euro p.p. exclusief btw en reiskosten. 

Verhalen Schilderen bestaat uit: 5 dagdelen (van 1 .5 - 2 uur) individuele aandacht en begeleiding, informatieve en oriënteerde gesprekken met familie, materiaal, ontwerp, geschreven verhaal, schilderij ,aflakken en ophangsysteem.  

Als kunstenares/ activiteitenbegeleider ben ik met Verhalen schilderen begonnen. Deze kunstzinnige methode heeft als doel ouderen met een dementie te helpen herinneren. Het onderwerp is vaak een ervaring of herinnering van o.a. vroeger, het ouderlijk huis, school, kinderen, ouders of vakanties. Of een portret van nu of van toen de cliënt nog jong was en vol in het leven stond. Het schilderij wat ik maak, kunt u zien als een bladzijde uit een levensboek. En wordt in aanwezigheid van de cliënt gemaakt. Soms helpt de bewoner mee maar dat hoeft niet. 

Waar het mij om gaat:

Mevr. / dhr. krijgt de ruimte herinneringen op te halen met behulp van beelden

Er is aandacht en tijd voor de persoon en de familie.

Mevr. / dhr. heeft de mogelijkheid te vertellen over de gelukkige en minder mooie momenten uit het leven.

De mantelzorger/familie heeft de mogelijkheid om tijd en ruimte te nemen voor zichzelf. 

Het schilderij en het verhaal wordt een bladzijde uit het levensboek.

Het verhaal met Informatie over het verleden van mevr. / dhr. biedt zorg medewerkers / multi-disciplinair team een houvast en ingang m.b.t. omgang en benadering.

Het schilderij en verhaal kan troost bieden aan familie, mantelzorgers en zorgmedewerkers bij het ziekteproces en na overlijden.

Na overlijden wordt het schilderij en verhaal een aandenken voor familie en andere dierbaren aan dat unieke leven.
Sarah Creek Art is een erkend leerbedrijf

Volgens het SBB

Begin september start de eerste leerling van het CIBAP Zwolle een stage in mijn bedrijf, ze gaat o.a. leren portret schilderen, verhalen schilderen en lesgeven.

Nominatie vakjury boekgoud 2018!


Inmiddels heeft Verhalen Schilderen een nominatie gekregen van de vakjury voor boekgoud 2019! Naast een lovend juryrapport komt het boek vanaf 25 maart uit in hard-cover.


ISBN: 9789402247114 

Vakjury rapport boekgoud 2018


Juryrapport m.b.t. Verhalen Schilderen. 

Boekpresentatie bij Riemer Barth MeppelOmringt door allemaal lieve mensen heb ik mijn debuut als schrijfster gevierd. En heb ik vrijdag 14 september mijn boek bij Riemer Barth te Meppel kunnen presenteren. Het boek is aan Jolanda Van Sloten-Thomas en Jan van Sloten overhandigd als ode aan het leven van mevr. v. Sloten. En de opkomst was overweldigend! Het boek is op vijf exemplaren na, uitverkocht! 

Er zijn boeken bij Riemer Barth en bij de Bruna te Meppel te verkrijgen. En nu ook bij de Readshop te Nieuwleusen. En je kan het natuurlijk nog bij www.boekscout.nl bestellen.


Verhalen Schilderen in de Meppeler Courant

Vrijdag 24 augustus 2018

Met een reportage over de totstandkoming en uitgave van mijn Boek Verhalen Schilderen in de Meppeler Courant. 

Bestel Verhalen Schilderen!

Verhalen Schilderen is vanaf 24 augustus te bestellen!

Tip: Geef het boek cadeau aan iemand die je kent die in aanraking is gekomen met dementie. Het kan een spiegel zijn, troost bieden en helpen bij de benadering. 

Door heel Nederland en België kan je het boek bij boekhandelaren kopen en /of bestellen: 

ISBN: 9789402247114

Kopieer en plak onderstaande link en ga naar de webwinkel waar je het boek kan aanschaffen in softcover en hardcover. Voor 18.00 euro. Inclusief btw, verpakking en verzendkosten.

https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=8962Verhalen Schilderen in het Dagblad van het Noorden


Met een interview en fotoreportage in het Dagblad van het Noorden.

Februari 2017

Winnaar Zilveren Gieter!


Inmiddels heb ik met dit project de Zilveren Gieter gewonnen binnen Zorggroep Noorderboog. De prijs is door een werkgroep in het leven geroepen om werknemers te stimuleren om vernieuwend te zijn en op een innovatieve manier samenspel te realiseren tussen cliënt, informele en formele zorg.

" Een heel mooi initiatief, en uniek in Nederland, is het schilderen van verhalen. Kunstenares Sarah Creek komt daarvoor naar Kaailanden. Door verschillende gesprekken met cliënt en mantelzorger(s) maakt zij een schilderij over en veelal met de cliënt. Mooie momenten voor cliënten en mantelzorger(s). Voor de zorgmedewerkers kan het nieuwe informatie over de cliënt opleveren. Gewonnen binnen de Zorggroep Noorderboog"


November 2017

Landelijke publiciteit!

publicatie in het damesblad Libelle

Verhalen Schilderen en het doel beschreven in de lezersrubriek Dit doe ik van het weekblad Libelle

Januari 2018 

Verhalen schilderen in Hallo Nederland van Omroep Max!

Maandagochtend 5 februari waren er opnames in Kaailanden voor het programma Hallo Nederland van Omroep Max. Door middel van  interviews met cliënten en familie wordt Verhalen Schilderen besproken. Uitzending: Maandag 5 februari 2018, 18.30 uur op N.P.O. 2.

https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/hallo-nederland/hallo-nederland/POW_03738324